Αννέτα Κουβελιώτη

Η Αννέτα τελείωσε το 1999 την επαγγελματική σχολή χορού της Νίκης Κονταξάκη, απ’ όπου πήρε πτυχίο χορεύτριας και καθηγήτριας κλασικού και σύγχρονου χορού. Στη συνέχεια συνεργάστηκε ως χορεύτρια με ομάδες κλασικού και σύγχρονου χορού και δίδαξε σε σχολές και στούντιο χορού.

   Η γνωριμία με το Pilates άρχισε το 2001 στα πλαίσια της αναζήτησης της για περισσότερες γνώσεις που αφορούν στην κίνηση του σώματος. Tα άμεσα και θεραπευτικά αποτελέσματα της εφαρμογής της μεθόδου στο σώμα της, την οδήγησαν στην απόφαση να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό προγράμμα σε mat και equipment στο studio Bodycentric τo 2002-2003. Ένα χρόνο μετά ταξίδεψε για να παρακολουθήσει μαθήματα χορού και Pilates στη Νέα Υόρκη (Kane School) καθώς επίσης στο Άμστερνταμ και στο Λονδίνο στη σχολή του Αlan Herdman. Επίσης έχει διδαχθεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος της Balanced Body και από το 2003 διδάσκει τη μέθοδο σε πολυάριθΒα studio pilates, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα.

Παράλληλα έχει διδαχθεί μαθήματα ανατομίας, όχι μόνο στην επαγγελματική σχολή χορού αλλά και στο πλαίσιο του online πανεπιστήμιου του Harvard. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιωματικής ανατομίας με την Αποστολία Παπαδαμάκη, τον Λεωνίδα Πέππα και με δασκάλους της σχολής της Bonnie Bainbridge Cohen (Body Mind Centering).

   Ακόμη έχει δεχθεί συμπληρωματική εκπαίδευση στο trigger point massage, στο deep tissue massage, στο trager massage και κατέχει το δίπλωμα  Advance Pranic Healing.

   Έχοντας αστείρευτη ανησυχία για τους βαθύτερους κινητικούς νόμους του σώματος τα τελευταία τρία χρόνια ασχολείται με τη Βέθοδο Feldenkrais (ομαδικά μαθήματα awarness through movement και προσωπικές συνεδρίες functional intergration). Αυτή τη περίοδο παρακολουθεί στη Γερμανία την εκπαίδευση του Jeremy Krauss για παιδιά με ειδικές ανάγκες, βασισμένη στη μέθοδο Feldenkrais & στην προοδευτική ανάπτυξη ικανοτήτων των παιδιών σε κινητικό & νοητικό επίπεδο.

   Μιλάει πολύ καλά Αγγλικά & Ισπανικά.