Μαρία Ανθυμίδου

Η Μαρία Ανθυμίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου ως αθλήτρια του Πανθεσσαλονίκειου Συλλόγου διακρίθηκε ως Πανελληνιονίκης στην ενόργανη γυμναστική. Αποφοίτησε με Άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ.) και συνέχισε τις σπουδές της στον χορό με υποτροφία του Ιδρύματος «Α. Σ. Ωνάσης». Στη Νέα Υόρκη (σχολές MerceCunnigham, PaulTaylor, JoseLimon),  όπου φοίτησε, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη μέθοδο Pilatesκαι Rolfing, την Οστεοκίνηση αλλά και το Aikido. Αργότερα παρακολούθησε ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κύκλο του Pilates {σύστημα Balanced Body) στο Mind and Body Pilates studio στην Αθήνα.
Η Μαρία έχει συνεργαστεί  ως χορεύτρια με Ομάδες Σύγχρονου Χορού, όπως των Χάρη Μανταφούνη, Ζουζού Νικολούδη, Μαίρης Τσούτη, Σοφίας Σπυράτου, SineQuaNon, AccionCollectiva(Βενεζουέλα), WendyOssermanCo., RickMerill, CarolChilds(N.Yόρκη), κ.α. Έχει επίσης δουλέψει ως χορογράφος καθώς έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Ν.Υόρκης, το Εθνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Χοροθέατρο Ροές της Σοφίας Σπυράτου, με ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, ιδιωτικούς θιάσους και τηλεόραση.
Σήμερα, η Μαρία είναι πρόεδρος  της χορευτικής ομάδας «Χορευτές», με την οποία έχουν διεκπεραιώσει τρία ευρωπαϊκά διεθνή προγράμματα (Θέα στο Χάος, Appendix, Holodram), που αφορούσαν στη σχέση τέχνης και τεχνολογίας, πολυάριθμές παραγωγές και διεθνείς περιοδείες. Είναι ιδρυτής και αντιπρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου ρυθμικής γυμναστικής «Α.Σ.Ο.Χ. Αθηνά» και πτυχιούχος του Παντείου πανεπιστημίου από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Από το 1993 διδάσκει στην Επαγγελματική Σχολή της Νίκης Κονταξάκη και σε σεμιναριακούς κύκλους για επαγγελματίες και ερασιτέχνες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το μάθημά της βασίζεται στις τεχνικές του JoseLimonκαι releaseκαι έχει γυμναστικά στοιχεία και αυτοσχεδιασμό.