Ναταλί Μενεγάτου

Η Ναταλί Μενεγάτου είναι Reiki Master, πιστοποιημένη δασκάλα Pilates, καθηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων βασισμένων στη μέθοδο Pilates, ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια του PilatesStudioTheSecretPlace.

 

Το 1989 μυήθηκε στο Pilates, το οποίο έκτοτε έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς της και τρόπος ζωής.

Ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό της σεμινάριο Pilates, matwork, equipmentκαι Pilatesγια ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, διάρκειας 3 ετών (1.000 ωρών), με την JennyColebourne στο IlliumCenterofLight. Παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως: εκπαιδευτικό σεμινάριο MatStottPilates, διάρκειας ενός έτους, σεμινάρια Pilates με διαφορετική θεματολογία με τους: JennyColebourne, JanetAmato (μαθήτρια του JeromeAndrews), MitsiPippa, EllieIoannidou, διευθύντρια του PilatesBodyEurope, RaelIsacowitz, RichardOrbach, RobertaRoseKirchenbaum, MALMT, ιδιοκτήτρια του RolatesPilates, του αυθεντικού στούντιο του Pilates στην Νέα Υόρκη.

 

Ολοκλήρωσε τον πρώτο, δεύτερο και τρίτο βαθμό στο ρέικι (διάρκειας 1 έτους) με την TraditionalIndependentReikiMasteroftheUsuiShikiRyojo, JennyColebourne.

 

Παρακολούθησε το εκπαιδευτικό σεμινάριο Σωματοψυχοπαιδαγωγικής (SPP), διάρκειας 2 ετών, και σεμινάρια με τον ιδρυτή της μεθόδου DrDanisBois. Συμμετείχε σε σειρά σεμιναρίων της μεθόδου Feldenkrais, επί σειρά ετών, αλλά και σε σεμινάρια της μεθόδου EricFranklin και του BMC (BodyMindCentering) με την Bonnie Bainbridge Cohen. Ολοκλήρωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο μασάζ shiatsu και εμβάθυνε στο διαλογισμό μέσω διαφορετικών τεχνικών με τη Λένε Σουρούνη, την κοσμική μοναχή DidiAnandaUtamma, τους SofteningandHealing και άλλους δασκάλους και οδηγούς διαλογισμού.

 

Διοργάνωσε και συμμετείχε το 2010 στο πρώτο βιωματικό συνέδριο θεραπευτικής κίνησης "Live" στην Κω, στο ξενοδοχείο Helona Resort DoubletreebyHilton, όπου 21 δάσκαλοι από όλο τον κόσμο δίδαξαν Pilates, γιόγκα, τεχνική Αλεξάντερ, Feldenkrais, Butoh, διαλογισμό, soundbalancing, ανθοθεραπεία, ομοιοπαθητική, Σωματοψυχοπαιδαγωγική (SPP), energisingmassage και αφηγηματική τέχνη.

 

Το 2014 διοργάνωσε στην Πάτμο, στο ξενοδοχείο PetraHotel & Suites, το τετραήμερο σεμινάριο "Howamazinglyyogatechniquescanenhanceandtransformyourpilatespractice", το οποίο δίδαξε η JennyColebourne.

 

H Ναταλί είναι καθηγήτρια Γαλλικής με σπουδές επαγγελματικής μετάφραση (trilangue) από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Έχει ολοκληρώσει σειρά διαλέξεων Σύγχρονης Τέχνης στον Oίκο Christie's, κύκλους βιωματικών μαθημάτων ζωγραφικής με διαφορετική θεματολογία κάθε φορά με τη ζωγράφο Μαριάννα Ζαλέσκα, καθώς και το σεμινάριο "TowardsaMeaningfullife" με καθηγητή τον RabbiMendelHendel.

Η Ναταλί αναζητά την αλήθεια μέσα από το σώμα, την ενσυνείδητη κίνηση και την πνευματικότητα.