Θάλεια Δήτσα

Η Θάλεια Δήτσα σπούδασε Φυσική στην Κρήτη, όπου από το 2001 ξεκίνησε να ασχολείται σταδιακά και με την κίνηση ως χορεύτρια, δασκάλα και χορογράφος. Ως χορεύτρια συνεργάστηκε σταθερά με την ομάδα χορού «14η μέρα» της Μαρίας Αγγέλου, συμμετέχοντας σε 7 χοροθεατρικές παραστάσεις, αλλά και με άλλους χορογράφους. Έχει χορογραφήσει μικρά χορευτικά έργα και έχει επιμεληθεί την κίνηση σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις.

Ως δασκάλα Pilates εκπαιδεύτηκε δίπλα στην Jenny Colebourne, στο κέντρο Ilium Center Of Light στην Αθήνα, όπου παρακολούθησε τριετή πλήρη εκπαίδευση για matwork, όργανα και ειδικές ομάδες πληθυσμού (εγκυμοσύνη, τραυματισμοί, χορευτές). Ολοκλήρωσε με έπαινο μεταπτυχιακές σπουδές στη χορογραφία στο πανεπιστήμιο Falmouth (incorporating Dartington College of Arts) στη Μ. Βρετανία. Έχει ασχοληθεί εντατικά με το Butoh, με σωματικές πρακτικές (somatics) παρακολουθώντας εκπαιδεύσεις στο Body-Mind Centering στην Αμερική και την Ελλάδα, ενώ παρακολουθεί περιοδικά μαθήματα και σεμινάρια της τεχνικής Feldenkrais. Έχει επίσης παρακολουθήσει εισαγωγικά σεμινάρια χοροθεραπείας και ψυχοπαιδαγωγικής.

Σήμερα η Θάλεια διδάσκει Pilates, χορό και αυτοσχεδιασμό, ενώ δεν σταματά να ερευνά συνεχώς την κίνηση ως εφαλτήριο και εκπαιδευτική διαδικασία για καλύτερη παρουσία και ποιότητα ζωής.