Ευγενία Μηνακούλη

Η Ευγενία Μηνακούλη έχει πολυετή εμπειρία στη γιόγκα και διδάσκει ένα σύστημα που γυμνάζει και ταυτόχρονα ξεκουράζει το σώμα, με έμφαση στη σωστή αναπνοή,

την ενσυνείδητη άσκηση και την ευθυγράμμιση του σώματος. Έτσι, οι μαθητές αποκτούν εσωτερική ισορροπία και ευεξία. Στο σύστημα της Χάθα Γιόγκα διδάσκονται asanas (οι χαλαρές και δυνατές στάσεις της γιόγκα), pranayama (πρακτικές αναπνοής), χαλάρωση και διαλογισμός.

Η Ευγενία πρωτοδίδαξε στην Αγγλία, τα έτη 1990-1992, το σύστημα του British Wheel of Yoga, που είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το βρετανικό κράτος. Oι βάσεις της γνώσης της ξεκινούν από τη Σατυανάντα Γιόγκα, από το 1984, αλλά τα τελευταία δέκα χρόνια, έχοντας πάρει και το δίπλωμα του Illium Center of Light της Jenny Colbourne, διδάσκει και το σύστημα της σχολής αυτής, ένα σύστημα επίσης αναγνωρισμένο στην Αμερική και παγκοσμίως.

Είναι παράλληλα σκηνογράφος, με πολυετή εμπειρία σε θεατρικές παραστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό έχει ενασχοληθεί με τα εικαστικά σε όλες τους τις μορφές, γνώση την οποία αξιοποιεί όταν δουλεύει με παιδιά.

Έχοντας τελειώσει Αγγλική Φιλολογία, η Ευγενία είναι ικανή να προσφέρει μαθήματα Γιόγκα ταυτόχρονα στα ελληνικά και στα αγγλικά, αν είναι απαραίτητο. Είναι επίσης μουσικός με γνώση σε δύο μουσικά όργανα και στο τραγούδι. Η παρακολούθηση σεμιναρίων πάνω στη χρήση του ήχου για την ενεργοποίηση των ενεργειακών κέντρων (Jenny Colebourne's Illium, Center of Light) της έδωσε την δυνατότητα να χρησιμοποιεί αυτό το ισχυρό εργαλείο κατά τη διδασκαλία της Γιόγκα.