Χάθα Γιόγκα

 

Hatha yoga στα σανσκριτικά σημαίνει ένωση. Ένωση του ήλιου “Ηa” με τη σελήνη “tha” δηλαδή του ζεστού, της εξωτερίκευσης και της σωματικής δραστηριότητας με το κρύο, την εσωτερίκευση και τη νοητική δραστηριότητα. Η yoga εναρμονίζοντας όλες τις παραπάνω αντίθετες ενέργειες  μέσα μας επιτυγχάνει την ένωση με το βαθύτερο εαυτό μας, όπως και των διασπασμένων πλευρών μας, σε μία πλήρη, αρμονική και ισορροπημένη ενότητα.

Τα μέσα της yoga είναι οι στάσεις της οι αναπνευστικές πρακτικές, οι τεχνικές καθαρισμού και η βαθιά χαλάρωση, ενώ μπορεί εύκολα κανείς να παρακολουθήσει το μάθημα, ακόμα κι αν δεν έχει γυμναστεί ποτέ.  Άλλωστε το ζητούμενο είναι η χαρά της άσκησης και όχι η τελειότητα, η βαθιά εσωτερική εμπειρία και όχι η σύγκριση με κάποιο ιδανικό πρότυπο.

Με τη yoga επιτυγχάνεται  αναζωογόνηση και αποτοξίνωση ανάπτυξη συγκέντρωσης, ευεξία διαύγεια και μνήμη, ενδυνάμωση και εναρμόνιση συναισθημάτων και νου.

 

Στο “The secret place” προσφέρονται:

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΟΓΚΑ

σε τμήματα χωρητικότητας έως 7 ατόμων.

Κάθε επίπεδο εμπειρίας μπορεί να ενσωματωθεί άνετα στις ομάδες, μιας και το μάθημα αγκαλιάζει την κάθε ξεχωριστή ποιότητα ή ανάγκη του καθένα μας.

 

Κυριακάτικα σεμινάρια προσφέρονται επίσης, σε τακτική βάση με διαφορετική θεματολογία κάθε φορά, όπως και τάξεις διαλογισμού.

 

Τα μαθήματα διαρκούν μιάμιση ώρα και γίνονται από πιστοποιημένους Δασκάλους Γιόγκα.

 

VITA.gr - Γιόγκα με συνταγή γιατρού