Πιλάτες

 

Η μέθοδος PILATES είναι ένα εσωτερικό ταξίδι ενσυνείδητης θεραπευτικής κίνησης.

Βασίζεται στη συγκέντρωση, στην πλήρη και βαθιά αναπνοή, στη συνεχή ροή της κίνησης και στο ενεργοποιημένο κέντρο του σώματος.

Στο PILATES, όλες οι κινήσεις ξεκινούν από το κέντρο του σώματος, τους εν τω βάθει μυς της κοιλιάς, το power house, όπως το αποκαλούσε ο Joseph PILATES και κατευθύνονται προς τα άκρα. Ο μαθητής καθοδηγείται από το δάσκαλο, ο οποίος τον μυεί σταδιακά στη βιωματική εκπαίδευση. Έμφαση δίνεται στη συγκέντρωση. Ο μαθητής ενθαρρύνεται στην παρατήρηση του σώματός του από μέσα, στην παρατήρηση της επαφής του σώματός του με το έδαφος, καθώς και στη δυνατότητα απομόνωσης ορισμένων περιοχών του σώματός του, ώστε εκείνες να σταθεροποιούνται, ενώ άλλες περιοχές βρίσκονται σε κίνηση.

 

Με το PILATES επιτυγχάνεται επίγνωση και έλεγχος του σώματος, όχι μόνο κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αλλά και κάθε στιγμή στη διάρκεια της μέρας.

Η λειτουργία της αναπνοής είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο στο PILATES. Αποφασιστική και δυναμική εκπνοή είναι το κλειδί για μια βαθιά και πλήρη εισπνοή. Η αναπνοή αγκαλιάζει την κίνηση, συγχρονίζεται με αυτή. Το σώμα δεν μπλοκάρεται. Αντίθετα, η αναπνοή υποστηρίζει.

  

 

 

Σταδιακά, ο μαθητής αυτονομείται. Τόσο κατά τη διάρκεια του μαθήματος όσο στην καθημερινότητά του, οι κινήσεις του εκτελούνται αβίαστα και φυσικά, με οικονομία. Η παρατήρηση, η εστίαση και η ενεργοποίηση του περινέου, ενός καλά κρυμμένου σημείου, από όπου εκπορεύεται η  κίνηση και σημείο αναφοράς, ρίζα της πρόθεσης της κίνησης, του προσφέρουν ισορροπία, σταθερότητα έλεγχο και δύναμη. Από την άλλη, η πλήρης και βαθιά αναπνοή τον αναζωογονούν χαρίζοντάς του τη μοναδική αίσθηση της αναγέννησης και της απελευθέρωσης. Εμβαθύνοντας στη μέθοδο, ο μαθητής, περισσότερο με την αίσθηση και λιγότερο με τη σκέψη βιώνει μία πιο ουσιαστική και αληθινή σχέση με το σώμα του εξελίσσοντας τις ποιότητές του. Το PILATES δεν είναι μόνο μία μέθοδος βασισμένη σε τεχνικές, αλλά και ένας τρόπος ζωής και μία φιλοσοφία που βασίζεται στον αυτοσεβασμό, στην αγάπη για το σώμα και στη βαθύτερη συνειδητοποίηση πως δεν έχω ένα σώμα, αλλά είμαι το σώμα μου.

 

Στο Pilates Studio “The Secret Place” προσφέρουμε:

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΙΛΑΤΕΣ

με τη χρήση των μηχανημάτων του Πιλάτες.

 

DUET

δηλαδή μαθήματα δύο ατόμων με τη χρήση των μηχανημάτων του Πιλάτες και εξατομικευμένη σειρά ασκήσεων για κάθε μαθητή.

 

ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΙΛΑΤΕΣ

με τη χρήση των μηχανημάτων του Πιλάτες και εξατομικευμένη σειρά ασκήσεων για κάθε μαθητή, σε ομάδες έως τεσσάρων μαθητών.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΤ ΠΙΛΑΤΕΣ

σε ομάδες έως οκτώ μαθητών, όπου οι μαθητές εκτελούν την ίδια σειρά ολιστικών ασκήσεων με τη βοήθεια των περιφερειακών οργάνων του Πιλάτες.

 

Όλα τα μαθήματα διαρκούν 1 ώρα και γίνονται από πιστοποιημένους δασκάλους Pilates.

 

VITA.gr - Πιλάτες: Στρώμα ή μηχανήματα;

VITA.gr - Πιλάτες στο σπίτι

VITA.gr - Πιλάτες

SHAPE.gr - Δοκίμασα Pilates σε μηχανήματα και ΝΑ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ!

Πρώτο Θέμα